Ankara'da nereden arsa alınabilir?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Ankara'da nereden arsa alınabilir? sss

BAŞLIK: Ankara'da nereden arsa alınabilir?

Cvp: Merhaba 09 Mar 2011 00:39 #12

  • çamsoy
meltem yazan:
Bu sabah, eşimle birlikte güne başlarken, içimizi sevinçle kaplayan,gurura boğan, hoş ve önemli bir sürprizle karşılaştık.Sevgili dost kardeşlerimiz Serhan ve Arcan yeni siteleri ile bizlere merhaba diyor ve böylece kendi çalışma alanlarında gösterdikleri ilkeli,onurlu,vizyonu geniş mesailerini, diğer sevenleri ve inananları ile cömertçe paylaşıma sunuyorlardı.

Emlaksan.com.tr sitesinin uzun yıllar değerli kardeşlerimize ve birlikte bu siteden yararlanacak yeni ve eski dostlarımıza hayırlı,uğurlu ve verimli olmasını candan diliyoruz.

Bu vesile ile,bundan 3 yıl evvel sevgili Serhan ve Arcanla tanışma şansımı ve bu güzel dostları edinmemin anlamlı öyküsünü burada siz yeni dostlarımızla paylaşmak isterim.

Ben, 54 yaşında emekli bir anneyim.Yıllardır, çok genç yaşımdan beri emlak konusunda heyecan duyan,sürekli gelişmeleri takip eden,yatırım yapma arzusu duyan bir alaylıyım. Varlıklı biri olmadığım için,dişimizden tırnağımızdan artırdığımız birikimlerimizi,her kuruşu hak ve helal tasarruflarımızı, eşimle birlikte küçük küçük yatırımlara dönüştürdük.

Sevgili Serhanla tanıştığımız yıllara kadar, edindiğimiz gayrimenkullerden kazanç sağladığımız gibi, can yakıcı zararlara da uğradığımız oldu. Pes etmeyen yapım, beni, özellikle arsa yatırımının doğru zamanda, doğru yerden olması halınde, en kazançlı ve isabetli yatırım olduğu konusunda zorluyordu. Hayal kırıklığımın zirve yaptığı o günlerde hissenet forumla karşılaştım.

Sevgili dostlar,belki bana güleceksiniz ancak ben yine de samimiyetle yazacağım.Forumun, özellikle arsa içerikli sayfalarını ,geriye dönük yılların tamamını sayısız defalar okudum. Önce foruma,sonra bilgilere güven duymaya başladım.Yaşanmışlıklarımı unutmadan temkinli tutumumu elden bırakmadan, adeta dışardan bir okuyucu olarak forum üzerinden doktora yaptım.
Bu ciddi,düzeyli forumda yazan dostların seviyeli ve donanımlı bilgilerinden çok yararlandım.İçlerinde hiç tanımadığım,Emlaksan rumuzlu bir kardeşimizin, sabırlı,konulara vakıf yaklaşımları,engin bilgi birikimlerini cömertçe ve hiçbir çıkar gözetmeksizin aktarması beni etkilemeye başlamıştı doğrusu.

Bir yıl gibi uzun bir okuyucu serüvenimin sonunda, sevgili Emlaksanı tanımam gerektiğine inandım.Peki bunu nasıl yapacaktım.....bir yolu olmalıydı. Birgün ,cesaretle büro telefonundan aradım.Sıradan bir danışanın, danışabileceğinden çok fazlasını sorarak,yıllar evvel karataştan almış olduğumuz bir arsa hakkında bilgilerimi çoğalttım. İnsan ilişkilerinde, sevgi ve güveni tüm değerlerin ötesinde bilen kimliğimle,bana heyecan ve umut veren bu sohbeti, o günle sınırlı bırakmamaya kararlıydım artık.

Forum takipçilerinin, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde, bir kafede tanışma toplantısı yapacaklarını öğrendim.Okuyucuların da katılmasında sorun görülmemiş,davet genele açık yapılmıştı.Buraya kadar herşey tam da istediğim gibiydi.Ne var ki ,forumda paylaşımda bulunan büyük çoğunluk baylardan oluşuyordu.Bayanların pek yer almadığı bu toplantıya hemcinslerimden katılan olmayacaktı muhtemelen.

Hiç tanımadığım bu toplulukta varlığım nasıl karşılanırdı acaba? Bu acabaları da yüreğime yükleyerek, dünya şekeri hayat arkadaşımı koluma taktım ve toplantıya gittim. 8 Mart Dünya Kadınlar gününde, pırılpırıl bir insan topluluğunun ortasında buldum kendimi. Eşimle birlikte, gurubun en yaşlı üyeleri olarak gördüğümüz saygı ve ilgiden mutlu döndük evimize..Böylece, uzun süren çabalarım meyvalarını vermeye başlıyordu.

Sevgili Serhan ve Arcanı orada kardeş hanemize yazıyor ve sonsuza kadar orada yaşatmaya karar veriyorduk.Buna mecburduk.
İlerleyen aylarda ve hatta yıllarda sevgili Serhan, bize sayısız emlak sorunumuzun çözümünde,yeni ve isabetli arsa yatırımlarımızda candan destek verdi,klavuzluk yaptı ve bugünlere geldik. Eşim ve ben ,hayatımızın ikinci baharında,onun kadar yürekli,şerefli,onurlu ve ilkeli bir kardeşe sahip olduğumuz için kendimizi bahtiyar hissediyoruz.

Yolu onunla kesişen,yüreği o ve onun gibi güzel insanlarla kavuşan tüm forumdaşlara bu yeni sitenin uğurlar getirmesini diliyorum. Acizane,benim kadar cesaret gösterecek hanım arkadaşların da bu güzide siteye ayrı bir anlam ve renk katmasını diliyorum.

İyi ki varsınız sevgili Serhan....sevgili Arcan.....Yolunuz açık,güneşiniz bol,benim gibi candan seveniniz çok olsun dost kardeşlerim.. Yüce Rabbime,bana o anlamlı tarihte sunduğu bu kutsal armağan için müteşekkirim.

Akat ailesi adına Meltem Özkazanç Akat


Sevgili Meltem abla,

Öncelikle sizi ve değerli, eşinizi selamlıyor, vede 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyorum. Tam 3 yıl olmuş, Kızılayda o ilk toplantıya katıldığımız günden beri dimi? Ben o zamanlar daha yeni dönmüştüm Türkiye'ye, yaklaşık olarak 1 ayı biraz geçmişti....30 kişiden fazlaydı katılımcı, vede güzel bir hava vardı, bugünün karlı Ankarası ile kıyaslarsak. Biraz geç gelmiştik galiba biz o bakımdan masanın bir ucundaydık, nazım imar planıda masanın diğer ucunda....bir şeyler yapmalıydık, nazım planın daha iyi görebilmek için, Sol yanımda gene ogün tanıştığımız Hayrettin Bey vartdı, kendisinin asker olduğunu öğrenince dedimki:

- Binbaşım yetkinizi kullanında şu plan bizim yanımıza doğru gelsin...
-Haklısın dedi
-Şimdi, ben desem önemsemezlerde, siz yetkinzi kullanırsanız komutanım, plan önümüzde olur....
Çok hoşuna gitti Hayrettin Binbaşının vede Serhan abi ile beraber nazım plan yanımıza geldi.

2008 yılında tanıştım nazım imar planı ile, planın önemini gün geçtikçe daha fazla anlar ve kavrar oldum,planlı bölgeler nerelerdir? hazine arazileri nerede vardır? emsal nedir, farkları nelerdir? kamulaştırılacak bölgeler, ana arter ve bulvarlar, ticari alanlar, turizm alanları, üniversite alanları, OSB'ler depolama alanları, KSA'lar ve daha birçoğu.....

Şimdi geçmişe dönüp bakınca, Serhan abi ile önce 500m2 Dodurga'dan yer alarak başlayan birlikteliğimiz çok farklı bir boyuta geldi....

Yazınızda belirttiğiniz güzel, değerli, ince ifadelerden ötürü çok teşekkür ederim. Çok naziksiniz...Size ve Ailenize en içten selamlarımı sunar....

Sevgiler, saygılar....

Arcan Çamsoy

Cvp: Merhaba 09 Mar 2011 00:57 #13

  • emlaksan
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yönetici
  • Gönderiler: 998
  • Karma: 21
Kıymetli Ablacığım,
Güzel sözleriniz ve olumlu ifadeleriniz için çok teşekkür ederim. Usta üslubunuz ve duygu dolu satırlarınız üzerine yazmakta zorlanıyorum. 2007 yılında forum dostları olarak gerçekleştirdiğimiz 1. Ankara Yatırımcıları toplantısıyla gerçek bir dostluğa ve kardeşliğe adım attık. Ne mutlu bize ki bir Meltem Ablamız ve bir Umur Abimiz oldu. Ailemiz büyüdü ve büyümeye devam edecek. Bana göre en büyük kazanım bu dur. Her zaman olduğu gibi bilgilerimizi koşulsuz paylaşmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki bilgi ve deneyimler paylaşıldıkça önem ve değer kazanmaktadır. Kıymetli Akat Ailesine, bu vesileyle kurduğumuz yatırım grubumuzun değerli üyelerinin her birine, yine 2007 yılından bu yana olumlu görüşleri, taktir ve teşekkürleriyle destek olan tüm forum dostlarına sağlık, mutluluk ve bol kazançlar diliyorum.
Selam, sevgi ve saygılarımla,
Serhan

.
Doğru yatırım yüksek getiri bol kazanç...
Son Düzenleme: 10 Mar 2011 22:25 Düzenleyen emlaksan.

Cvp: Merhaba 09 Mar 2011 22:22 #15

  • CoB@N
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Taze Forumcu
  • Gönderiler: 1
  • Karma: 0
uzun zamandır takip ediyorum sizi ve yeni siteniz cok guzel olmuş görunce sevincimi paylaşmak istedim basarılarınızın devamını bekliyorum....

Cvp: Merhaba 10 Mar 2011 10:52 #16

  • emlaksan
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yönetici
  • Gönderiler: 998
  • Karma: 21
Sayın CoB@N;
Olumlu ifadeleriniz, ilgi ve desteğiniz için samimiyetle teşekkür ederiz. Sizi aramızda görmekten mutluluk duyduk. Sitemizi beraberce geliştireceğiz.
Selamlar,
Serhan

.
Doğru yatırım yüksek getiri bol kazanç...

Ankara Turizm ve Tanıtım Konseyi Toplantısı 10 Mar 2011 15:03 #17

  • emlaksan
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yönetici
  • Gönderiler: 998
  • Karma: 21
Değerli Forum Dostları;

Vilayetler Evi'nde Ankara Valisi Sayın Alaattin Yüksel başkanlığında Ankara Turizm ve Tanıtma Konseyi toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek, Turizm ve Kültür Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Sayın İbrahim Yazar, Üniversite Rektörleri, ATO, ASO, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve Turizm Sektörüyle birlikte ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının başkanlarının da katılımcılar arasında olduğunu basın vasıtasıyla öğrendik. Anladığım kadarıyla hedef, Ankara nın dinamiklerini harekete geçirmek suretiyle Başkenti turizm alanında '' marka '' haline getirmek. Ayrıca Sanayi ve Tarım kollarında da planlar olacağının belirtildiği bu toplantıda (yeni OSB ve OTB lere işaret edildiğini zannediyorum) önceliğin turizme verileceği de vurgulandı. Kültür ve Turizm İl Md lüğü tarafından Golf le ilgili sunum yapıldığı da edindiğimiz bilgiler arasındadır. Bu noktada Karagedik Projesi nin ön plana çıkacağını düşünüyorum. Geçmiş günlerde Ziraat Mühendisi olan bir büyüğümüze Karagedik bölgesi Golf Alanı hakkındaki düşünce ve görüşlerini sormuştum. Gölete bağlı bir ana vadi ve yan derelerden oluşan olağanüstü bir topoğrafya olduğundan bahsetti. Golf sahasındaki çim için kullanılacak suyun 25-30 bin kişinin sarfiyatına eşdeger olduğunun da altını çizdi. Diğer yandan Golf Turizmini araştırdığımda örneğin İspanya nın 6 milyar $ gelir elde ettiği ve bunun toplam turizm gelirlerinin %70 ini oluşturduğunu hayretle öğrendim. Yine Portekiz in Golf Turizmi gelirlerinin toplam turizm gelirleri içindeki payı %30 muş. Son olarak dünya turizmi %2 büyürken golf turizmi %8 büyüme göstermiş. Bu bilgilerin Karagedik Projesi nin doğru değerlendirilmesine katkı sağlayacağı inancındayım. Aynı toplantıda Elmadağ Kayak Merkezi Kış Turizmi açısından değerlendirilmiştir. Uzun süredir Kayak Merkezindeki Turizm Ticaret Alanlarına dikkat çekmekteyiz. Yine 2007 yılından bu yana Yakupabdal ile Kusunlar arasında planlı olan Olimpiyat Köyünün varlığına işaret ediyorduk. Konsey in Ankara açısından önceliğini Turizm olarak belirlemiş olmasını da bu sebeple manidar buluyoruz. JeoPark, Disneyland, Kış Sporları Merkezi, Hayvanat Bahçesi ve bunun gibi daha bir çok proje Ankara ya anlam ve değer katacaktır. Bunların gerçekleştirilmesi şehrimiz ve Ankara lılar için son derece önemlidir. Marka projelerin önümüzdeki 1-5 yıl içinde start alarak hayata geçmesi dileğimizdir. Bir diğer önemli mesele de yeni Organize Sanayi Bölgeleri, Lojistik Depolama Bölgeleri, Organize Tarım Böllgeleri, Ticaret Borsaları ve Organize Hayvancılık Bölgelerinin hayata geçmesidir. Doğu koridoru, Elmadağ ilçesi, güney koridoru, Ahiboz, Mahmatlı çizgisinde zaman içerisinde gelişimler bekliyoruz. Batı koridoru, Disneyland, Dodurga, Şehitali, Ballıkuyumcu ve Temelli ye kadar olan belli alanlarda ilerlemeler olacağı kanaatindeyiz. Çiftlikteki mevcut Hayvanat Bahçesinin genişletilmesi ve güzelleştirilmesi de arzu ve beklentilerimiz arasındadır.

Selam ve saygılarımla
Serhan



.
Doğru yatırım yüksek getiri bol kazanç...
Son Düzenleme: 10 Mar 2011 20:57 Düzenleyen emlaksan.

Cvp: Ankara Turizm ve Tanıtım Konseyi Toplantısı 11 Mar 2011 20:42 #18

  • ahmetb
emlaksan yazan:
Değerli Forum Dostları;

Vilayetler Evi'nde Ankara Valisi Sayın Alaattin Yüksel başkanlığında Ankara Turizm ve Tanıtma Konseyi toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek, Turizm ve Kültür Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Sayın İbrahim Yazar, Üniversite Rektörleri, ATO, ASO, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve Turizm Sektörüyle birlikte ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının başkanlarının da katılımcılar arasında olduğunu basın vasıtasıyla öğrendik. Anladığım kadarıyla hedef, Ankara nın dinamiklerini harekete geçirmek suretiyle Başkenti turizm alanında '' marka '' haline getirmek. Ayrıca Sanayi ve Tarım kollarında da planlar olacağının belirtildiği bu toplantıda (yeni OSB ve OTB lere işaret edildiğini zannediyorum) önceliğin turizme verileceği de vurgulandı. Kültür ve Turizm İl Md lüğü tarafından Golf le ilgili sunum yapıldığı da edindiğimiz bilgiler arasındadır. Bu noktada Karagedik Projesi nin ön plana çıkacağını düşünüyorum. Geçmiş günlerde Ziraat Mühendisi olan bir büyüğümüze Karagedik bölgesi Golf Alanı hakkındaki düşünce ve görüşlerini sormuştum. Gölete bağlı bir ana vadi ve yan derelerden oluşan olağanüstü bir topoğrafya olduğundan bahsetti. Golf sahasındaki çim için kullanılacak suyun 25-30 bin kişinin sarfiyatına eşdeger olduğunun da altını çizdi. Diğer yandan Golf Turizmini araştırdığımda örneğin İspanya nın 6 milyar $ gelir elde ettiği ve bunun toplam turizm gelirlerinin %70 ini oluşturduğunu hayretle öğrendim. Yine Portekiz in Golf Turizmi gelirlerinin toplam turizm gelirleri içindeki payı %30 muş. Son olarak dünya turizmi %2 büyürken golf turizmi %8 büyüme göstermiş. Bu bilgilerin Karagedik Projesi nin doğru değerlendirilmesine katkı sağlayacağı inancındayım. Aynı toplantıda Elmadağ Kayak Merkezi Kış Turizmi açısından değerlendirilmiştir. Uzun süredir Kayak Merkezindeki Turizm Ticaret Alanlarına dikkat çekmekteyiz. Yine 2007 yılından bu yana Yakupabdal ile Kusunlar arasında planlı olan Olimpiyat Köyünün varlığına işaret ediyorduk. Konsey in Ankara açısından önceliğini Turizm olarak belirlemiş olmasını da bu sebeple manidar buluyoruz. JeoPark, Disneyland, Kış Sporları Merkezi, Hayvanat Bahçesi ve bunun gibi daha bir çok proje Ankara ya anlam ve değer katacaktır. Bunların gerçekleştirilmesi şehrimiz ve Ankara lılar için son derece önemlidir. Marka projelerin önümüzdeki 1-5 yıl içinde start alarak hayata geçmesi dileğimizdir. Bir diğer önemli mesele de yeni Organize Sanayi Bölgeleri, Lojistik Depolama Bölgeleri, Organize Tarım Böllgeleri, Ticaret Borsaları ve Organize Hayvancılık Bölgelerinin hayata geçmesidir. Doğu koridoru, Elmadağ ilçesi, güney koridoru, Ahiboz, Mahmatlı çizgisinde zaman içerisinde gelişimler bekliyoruz. Batı koridoru, Disneyland, Dodurga, Şehitali, Ballıkuyumcu ve Temelli ye kadar olan belli alanlarda ilerlemeler olacağı kanaatindeyiz. Çiftlikteki mevcut Hayvanat Bahçesinin genişletilmesi ve güzelleştirilmesi de arzu ve beklentilerimiz arasındadır.

Selam ve saygılarımla
Serhan



.



Sn. Emlaksan,

Yakupabdal bölgesinde, kayak merkezi ve olimpiyat köyü civarında ticari alanlar mevcutmudur? Orta vadeli bir yatırım yapmak istiyoruz, daha önceden de hatırlarsanız Dodurga bölgesinden grup alımı yapmıştık, gene bu tarz bir grup alımı cihedine gidilebilirmi? Fiatlar uygunmudur?

Teşekkürler
Ahmet
Sayfa oluşturulma süresi: 0.77 saniye